Online Rock Müzik Dinle Reklam Alanı
REKLAMI KAPAT

Cevapla  Konu Gönder 
Iced Earth Röportajı
Yazar Mesaj
ExGaLo
Administratör

Favori Sanatçı/Grup:

Favori Şarkım:

Level: 43
Güç: 10 / 1,061
ExGaLo's HPExGaLo's HP
Enerji: 1,027 / 2,871
ExGaLo's MPExGaLo's MP
Saglik: 46%
ExGaLo's EXPExGaLo's EXP
Iced Earth Röportajı

Sitemize Üye Değilsiniz. Lütfen Giriş Yapın Veya Üye Olun.

ICED EARTH’ün esas adamı Jon Schaffer 'Something Wicked' (Revelation Abomination ve Framing Armageddon) albümlerini anlatıyor.

Lucem Fero : Something Wicked projesi hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz ve albümde ağırlıklı olarak işlediğiniz temalar nelerdi?

Jon Schaffer : Kısaca bahsetmek oldukça zor,yoğun ve kompleks bir albüm oldu.Ama yine de bu albüm 1997de yazdığım bir hikaye ve Something Wicked This Way Comes’a dayanıyor.Ayrıca bu yeni projemiz eskiden beri yapmak istediğimiz bir şeydi.Ama plak şirketimizi değiştirmemiz ve daha birçok neden bu konsept albümünü uzun bir süre sekteye uğrattı.Albümün hikayesine gelecek olursa, bizlere göre insanoğlu yeryüzüne oldukça yabancı.Çünkü bizler dünyaya gelmeden önce de buralarda eski,bizlerin hiç bilmediği kültürler vardı.O dönemdekiler bizlerin şuan din,kültür vs vs vs diye ayırdığımız her şeyi çoktan biliyorlardı.İşte bu gerçekten büyük bir hikaye.Nerdeyse yüzlerce yıllık bir dönemi kapsıyor.Bu yüzden sana albümü kısa bir şekilde anlatmam olanaksız.

Lucem Fero : Bu konsept üzerinde yıllardır çalışıyorsun, böyle bir albüm yapmak sizler için zor olmamalı?

Jon Schaffer : Evet haklısın, bu konsept bizler için yeni bir şey değil. Uzun zamandır bu işin içindeyiz.Ama albüm yapmaya gelince işler dediğin gibi kolay olmadı.Beni biliyorsunuz.Yıllardır bu konular üzerinde çalışıyorum.Ve ancak 2006 şubatında kendi stüdyomu kurup, materyallerimi topladığımda bunları kaleme almaya başlayabildim.Bir yıl boyunca sürekli bunların üzerinden geçtim.İnanın tüm yıl boyunca sadece 4gün tatil yapabildim.Yani bu konsepte yakın olmamız işleri dediğin gibi kolaylaştırmadı.Ve ancak 2007’de müzikal anlamdaki kısımlarını yazmaya,prova etmeye başladık.Sözün kısası bu benim uzun zamandır yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığım bir proje.

Lucem Fero : Peki İkinci albüm için yazılmış bir şeyler var mı?

Jon Schaffer : Hayır, ama şarkıların temaları,isimleri vs her şeyi kafamda hazır ettim.Aşağı yukarı müzikleri de hallettim, ama henüz oturup çalışmış değilim.Bu çalışma da Wacken’den sonra hayata geçicek.Bu arada da Heaven and Hell ile bir İngiltere turnemiz var.Kısmet olursa ondan sonra tüm şarkılar, her şey hazırlanıp stüdyoya gireceğiz.

Lucem Fero : Sence bu albümler konusu veya herhangi bir yönüyle tartışmaya sebep olabilir mi?

Jon Schaffer : Yok,hayır sanmıyorum.Bence oldukça güzel ve biraz da kurgusal bir albüm.Ama bildiğin gibi her şey olabilir.Bazı adi herifler bu albüme de laf atabilir.Ayrıca hoşa gitmeyecek hiçbir şey yok.Çünkü bu dünyadaki gerçekliklerden hayal dünyasına kadar uzanıyor.Ama eğer tartışmalı bir şeyler istiyorlarsa politikadan bahsedelim ama bu bize uygun değil.Bizler Iced Earth’üz başka gruplara benzemeyiz.

Lucem Fero : Yazdıklarınızdan bambaşka anlamlar çıkaran insanlar sizleri kızdırıyor mu?

Jon Schaffer : Sadece The Glorious Burden albümde olduğu gibi meydana gelirse.İnsanlar bu hikayeyi politik bir hale sokmaya çalıştılari oysaki sadece askeri gerçek bir hikayeydi.Bu yüzden gördükleri her şeyi politik,siyasi ve holiganik bir hale sokmaya çalışan insanlardan hoşlanmıyorum.Ama hayranlarımız şükürler olsun ki böyle değil, bu işi yapan lanet olası gazeticiler.Harcadığınız emekleri kendi çıkarları için kullanıyorlar,yazdığınız çizdiğiniz herhangi bir şeyi farklı gösterip,sizlerin sırtından para kazanıyorlar.Ayrıca şu bizler için çok normal.Biri şarkılarımızı dinleyip,bizlerin vermek istediğinden başka duygular hissedebilir.Bu zaten sanatın bir parçasıdır.Önemli olan niyetimizi su istimal etmemeleri.

Lucem Fero : Peki bu albümleri müzikal açıdan nasıl tanımlarsın?

Jon Schaffer : "Melodikler,ağırlar,atmosferik ve epik bir anlatımları var.Ayrıca bir çok yönden çok yeniler.Çünkü bu albümde çok değişik dokular var.

Lucem Fero : "Something Wicked" albümündeki hikayelerin her zaman hatırlanmasını istiyor musun?

Jon Schaffer:İnsanların bunu çok özel ve hoş bir albüm olarak hatırlamalarını istiyorum.Bu albüm bana göre Iced Earth tarihinde altın harflerle yazılacak.

Mentalmachine.com - 09 Ağustos 2007

Üyenin İmzası
  1. Admin Herzaman Haklıdır.
  2. Üyelerin Haklı Olduğu Durumlarda Vardır.
  3. 2. Maddenin Geçerli Olduğu Durumlarda 1. Madde Geçerlidir. Tongue

06-08-2008 02:14 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Bu Konuyu Favorilerime Ekle

Forumlar Arası Geçişi

MyBB Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
Üretici: MyBB | Lisans Hakları © 2002-2008 MyBB Group | Tema Tasarım : FirefoxWiz |
Alt Forumlar Eklentisi by DragonFever

İletişim | YasLanaRocK | Yukarı Dön | İçeriğe Dön | Arşiv | RSS Syndication
Mp3 Dinle - Hayko Cepkin Mp3'leri Dinle - Şebnem Ferah Mp3'leri Dinle - Duman Mp3'leri Dinle
Cem Karaca Mp3'leri Dinle - Teoman Mp3'leri Dinle - Mor Ve Ötesi Mp3'leri Dinle - Manga Mp3'leri Dinle
Erkin Koray Mp3'leri Dinle - Teoman - Söz Müzik Teoman 2008 Albüm Şarkıları Dinle - Cem Adrian Mp3'leri Dinle
+18 - Vampirland - Online Rock Müzik Dinle - Gothic - Hastalık Nedenleri - teknomarket - teknomarket - Protrk.com

Bira DarksitesYaslanaRock.CoM